Voedings- en dieetadvies | Diabeteseducatie | Tabakologie

Isabel Malfait

Aardbeientaart met chocolade

Aardbeien en chocolade: ingrediënten voor een zalig dessert!

Voor de biscuit: klop 4 eieren luchtig met 100g Zusto en een snuifje zout. Smelt 100g pure chocolade (70% cacao) au bain marie en roer door het beslag. Zeef 100g patisseriebloem erdoor en voeg 1/2 koffielepel bakpoeder toe. Giet het deeg in een ingevette springvorm en bak gedurende 30 minuten op 200°C. Laat de biscuit afkoelen en snij horizontaal doormidden. 

Voor de vulling en toplaag: meng 250 g ricotta met 1 eetlepel aardbeienconfituur zonder toegevoegde suikers en 100g fijngesneden stukjes verse aardbeien. 

Decoreer met aardbeien bovenaan en smakelijk! 

 

Nutrisa is medeoprichter van:

 

Diabeteseducatie 

 

 

Recent mocht ik een driedaagse inleefstage als diabetespatiënt meemaken om zo zelf eens te voelen welke impact deze chronische aandoening op het leven heeft. Op die m

...
 
 

Facebook