Voedings- en dieetadvies | Diabeteseducatie | Tabakologie

Isabel Malfait

Dessert met nectarine en rode bessen

Verfrissend zomers dessertje met fruit!

Voor 4 personen: meng 6 eetlepels Griekse yoghurt met 6 eetlepels ricotta. Voeg hieraan 2 eetlepels honing en het sap van 1 limoen toe. Meng tot een gladde massa. 

Verkruimel in een dessertglaasje een half zandkoekje (zonder toegevoegde suikers, vb. merk Céréal). Leg hierboven wat stukjes nectarine en enkele rode bessen.

Vul aan met een laag yoghurt-ricotta. Versier bovenaan met opnieuw wat nectarine en rode bessen.

Werk af met de andere helft van het verkruimelde koekje. Zet even koel. Smakelijk! 

 

Nutrisa is medeoprichter van:

 

Diabeteseducatie 

 

 

Deze guacamole op basis van rijpe avocado (boordevol gezonde vetten), limoensap en zure room kan gegeten worden als dipsausje bij het aperitief. Ook lekker bij wraps,

...
 
 

Facebook