Recept: "Zelfgemaakte hamchips met dipsausje"
Hierbij een recept voor een aperitiefhapje: lekker, snel klaar en slechts weinig calorieën!
Ingrediënten:
- 5 sneetjes ontvette achterham
- 2 eetlepels light mayonaise
- 2 eetlepels magere yoghurt 0%
- 1 koffielepel ketchup
- bieslook
- peper
- zout
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 160°C
- Snij de ham in kleine stukken, ongeveer 3 op 3 cm groot
- Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat
- Steek de plaat gedurende een 10-tal minuten in de oven, tot de ham krokant wordt
- Leg daarna de hamchips op keukenpapier en laat afkoelen
- Meng ondertussen de mayonaise, yoghurt en ketchup samen tot een dipsausje
- Voeg peper, zout en verse bieslook toe volgens eigen smaak
Smakelijk!
Voedingswaarde:
Dit hapje bevat voor de hamchips 108 kcal per 100g en voor de dipsaus 77 kcal per 100ml (een klassieke mayonaise bevat 10 x zoveel calorieën!)