Voedings- en dieetadvies | Diabeteseducatie | Tabakologie

Isabel Malfait

Bedrijfsbezoek Maselis te Roeselare

Deze week mocht ik tijdens een bedrijfsbezoek aan Maselis te Roeselare ontdekken hoe granen voor de voedingsnijverheid geproduceerd worden (dankzij Best Pittig - Markant). Bijna alle denkbare technologieën worden er toegepast: koken, malen, pellen, toasten, pletten, vlokken, extruderen, poffen,... De eindproducten zijn heel divers: van gepelde haver tot rijstvlokken, van maïsgries tot geparelde tarwe. Granen zijn een belangrijke koolhydraatbron voor het menselijk lichaam, met voorkeur voor de volkoren varianten. Het was een verrijkende ervaring!

 

Nutrisa is medeoprichter van:

 

Diabeteseducatie 

 

 

Hierbij een recept voor een overheerlijk dessert!

Ingrediënten:

  • 200 g donkere chocolade (80% cacao)
  • 200 g plantaardige margarine
  • 3 eieren
  • 75 g Canderel zoetstof 
  • 100 g zelfrijzend bakmeel 
  • vers fruit naar keuze (a
...
 
 

Facebook