Voedings- en dieetadvies | Diabeteseducatie | Tabakologie

Isabel Malfait

Cake met citroen en ricotta

De start van de lente vraagt om een frisse cake met citroen en ricotta!

Klop 3 eieren los en voeg daarbij 50 g vloeibare margarine en 200 g ricotta. Daarna mag het sap van 2 citroenen er worden bij gedaan alsook de geraspte schillen ervan. 

In een andere kom meng je 200 g zelfrijzende bloem, 1/2 koffielepel bakpoeder, een snuifje zout en enkele druppels vanille-extract.

Voeg de inhoud van beide kommen bijeen en roer tot een glad beslag. Giet in een met bakpapier beklede cakevorm en bestrooi bovenaan met amandelschaafsel. 

Bak dit op 175°C gedurende 50 minuten. Smakelijk! 

Kookworkshop "Gezond, dat smaakt!"

Stad Roeselare zet in 2022 zijn schouders onder de campagne "Gezond, dat smaakt!", waarbij allerlei leuke initiatieven genomen zullen worden.

Gisteren was de aftrap met een kookworkshop voor jonge (groot-)ouders in de leskeuken van RSL op Post. Fijne avond beleefd met deze deelnemers! 

Ze hadden allen heel wat inspiratie en receptjes mee naar huis voor hun kroost.

Spinazierol met kaas en paprika

Spinazierol met kaas en paprika: te serveren als aperitiefhapje of in een grotere portie als gezonde lunch.

Het deeg werd gemaakt op basis van 4 eieren (eiwitten eerst opkloppen, daarna eidooiers toevoegen), 300 g spinazie (diepvries), 100 g bloem en 1/2 theelepel bakpoeder. Dit bakken op 170°C gedurende 20 minuten.

Na wat afkoelen kan je deze bodem bestrijken met Maredsous light smeerkaas en er stukjes gele paprika, rode paprika en lente-uitjes over verdelen.

Rollen maar en smakelijk! 

Week van de Diëtist 2022

Van 14 tot en met 20 maart gaat naar jaarlijkse gewoonte "De Week van de Diëtist" door.

Tijdens deze week wordt er extra aandacht besteed aan de bekendmaking van ons beroep. Thema dit jaar is "Voeding en sport, the perfect match!".

De combinatie van gezond eten én voldoende beweging blijft een must. Voor al je vragen hieromtrent, kan je bij ons als diëtiste terecht. 

Tot gauw! 

 

 

Nutrisa is medeoprichter van:

 

Diabeteseducatie 

 

 

Momenteel topseizoen om te genieten van verse asperges!

Hierbij een lekkere lunch met volkoren pasta, gerookte zalmsnippers en een combinatie van witte en groene asperges.

Op smaak

...
 
 

Facebook