Victoriabaars met pastinaakpuree
Waarom niet eens victoriabaars op het menu zetten?
Deze witte vis is mager en rijk aan proteïnen. Hij is mild van smaak en door zijn stevige structuur makkelijk te bereiden.
Hier geserveerd met pastinaakpuree en preisaus. Smakelijk!
Hotelschool Koksijde
Tijdens de "Gezonde Week" in de Hotelschool te Koksijde mocht ik als gastdocent aan de slag om de drie klasgroepen van het derde jaar wat meer info te geven als tabakologe.
Wanneer jongeren de stap zetten om toch te roken, is dat vaak rond de leeftijd van 15 à 16 jaar. De school wil hier een preventieve rol in spelen en hun leerlingen hiervan weerhouden door deze interactieve sessie.
Mooie betrokkenheid!
Ovenschotel met zoete aardappel, gehakt en prei
Nog even wat genieten van de winterse kost: een lekkere ovenschotel!
Onderaan is er verse prei, groene en gele paprika voorzien. Erbovenop een laagje gebakken kippengehakt en bovenaan een puree van zoete aardappel.
Alles samen even gratineren in de oven met wat gemalen light kaas op 180°C.
Smakelijk!
Bloemkoolsoep met garnalen
Snelle en gezonde lunch: bloemkoolsoep met garnalen!
De soep werd gemaakt op basis van 1 bloemkool, 1 courgette, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 vetarme groentebouillonblokjes en 1500 ml water.
Na 20 minuten koken fijn gemixt en op smaak gebracht met peper en zout.
Lekker met wat volkorenbrood en garnaaltjes erbij. Smakelijk!