Voedings- en dieetadvies | Diabeteseducatie | Tabakologie

Isabel Malfait

Banner 6

Algemene informatie voeding en dieet

  •  Wat mag men verwachten bij de diëtiste?

 

Eerste consultatie (1 uur):

Bij de eerste consultatie is er een kennismakingsgesprek, zodat ik inzicht krijg in uw voedingsgewoonten en levensstijl. Dit gebeurt door middel van een voedingsanamnese. Indien er een verwijzing is door een arts, worden kort de diagnose en eventuele bloedresultaten besproken. 

Daarna gebeurt de bepaling van de lengte, het gewicht, de vetmassa en de buikomtrek (antropometrie). Samen met u worden de doelstellingen vastgelegd. 

Er wordt uitleg gegeven over hoe het eetdagboek best wordt ingevuld. Ook worden er basisrichtlijnen (voedingsdriehoek) en tips meegegeven om u vlot op weg te helpen!

Na de eerste consultatie gebeurt door mij een berekening, waarvan de resultaten u in een tweede consultatie zullen worden toegelicht. 

 

Tweede consultatie (45 min):

Tijdens de tweede consultatie zal met u het ingevulde eetdagboek overlopen worden. Ook wordt, aan de hand van de opgemaakte berekening na de eerste consultatie, u het individuele behandelplan (dagschema) voorgesteld. 

Opnieuw wordt het gewicht en de vetmassa bepaald. Daarnaast krijgt u folders en staaltjes mee en worden ook heel wat gezonde en lekkere recepten uitgewisseld om creatief in de keuken aan de slag te gaan!

 

Opvolgconsultatie (30 min):

Bij de verdere opvolgconsultaties (aantal is in samenspraak te bepalen) wordt telkens het gewicht en de vetmassa bepaald.

Daarnaast wordt ook gesproken over lichaamsbeweging, motivatie, handige tips voor op reis, op restaurant, bij verjaardagen,... en is er ook voldoende tijd om uw vragen te beantwoorden. 

 

Online persoonlijk voedingsadvies:

Voor wie een druk leven leidt en moeilijk de tijd vindt om een afspraak vast te leggen in de praktijk, is dit de ideale oplossing! Bij het online persoonlijk advies kan u zelf op uw eigen tempo alle info doornemen.

Nadat u het aanvraagformulier "Online advies" heeft doorgestuurd, ontvangt u een mail met alle gegevens omtrent de betaling. Van zodra dit in orde is, zal u een vragenlijst toegestuurd worden omtrent voedingsgewoonten, levensstijl, lichamelijke klachten,... Ook zal u gevraagd worden om een eetdagboek bij te houden. Na verwerking en berekening van deze gegevens, zal ik u een persoonlijk advies en aangepast dagschema doorsturen. Daarbij zijn ook heel wat tips en recepten ingesloten. Tijdens de eerste maand is er de mogelijkheid om wekelijks een analyse van uw eetdagboek te ontvangen met daarbij ook de mogelijkheid om via mail al uw vragen te stellen. 

Wie na deze maand verdere begeleiding wil, kan zich inschrijven voor extra opvolging. 

 

Voordrachten en lezingen:

Indien u met uw bedrijf, vereniging, school,... graag een voordracht organiseert omtrent voeding, kan dit zeker. Het thema en het aantal deelnemers kan samen bepaald worden (vb. "Fabels en feiten over gezonde voeding", "De nieuwe voedingsdriehoek", "Originele lunches voor de kids op school", "De zin en onzin van diëten", "Preventie van ziektes door gezonde voeding", "Hygiëne in en rond de keuken", ...).

Ook workshops en kookdemo's zijn mogelijk. 

 

Winkeloefening:

Als diëtiste kan ik u adviseren omtrent het lezen en interpreteren van voedingsetiketten. Dit is een oefening die individueel of in groep kan gebeuren.

Zo leert u zelf beoordelen of een voedingsmiddel al dan niet gezond is. Samen trekken we er op uit naar de supermarkt om ter plaatse deze oefening uit te voeren.

Info en afspraken:

0477 29 43 86
info@nutrisa.be