Voedings- en dieetadvies | Diabeteseducatie | Tabakologie

Isabel Malfait

Groepssessies rookstopbegeleiding

  • Wat mag men verwachten bij groepssessies rond rookstopbegeleiding?

Als tabakoloog begeleid ik, naast individuele consultaties, ook groepslessen voor personen die een rookvrij leven wensen. Meestal bestaat een groep uit een 8 à 10-tal personen. Het is een krachtige formule doordat de deelnemers ervaringen kunnen uitwisselen en leren van elkaars tips. Samen in groep iets ondernemen werkt ook motiverend en leidt vaak tot meer succes. 

Eerst volgt een infomoment waarbij aan alle geïnteresseerden wordt uitgelegd hoe een traject tot rookstop in elkaar zit, welke thema's aan bod zullen komen, welk tarief gehanteerd wordt en welke data we zullen samen komen. Tijdens dit moment is het mogelijk om zich definitief in te schrijven.

  • Hoe verloopt een traject?

Na de definitieve inschrijving wordt elke deelnemer uitgenodigd voor een individueel gesprek zodat we kunnen kennismaken. Tijdens dit gesprek wordt de rookgeschiedenis bevraagd en wordt de mate van verslaving bepaald. Samen bekijken we welke hulpmiddelen voor jou meest zinvol kunnen zijn. 

Nadat ik elke deelnemer beter leerde kennen tijdens het individueel gesprek, gaan de groepssessies van start. Een traject bestaat uit 7 bijeenkomsten. In het begin komen we meestal wekelijks samen, daarna wordt het interval tussen de sessies steeds langer. Er wordt een gemeenschappelijke stopdatum bepaald voor alle deelnemers (meestal is de stopdag op bijeenkomst 2).

Er is een grote financiële tegemoetkoming vanuit de overheid voor deze sessies. 

 

 

 

 

 

Nutrisa is medeoprichter van:

 

Diabeteseducatie 

 

 

Als zelfstandige diëtiste begeleid ik cliënten met persoonlijk voedingsadvies. Daarnaast help ik een aantal woonzorgcentra in West-Vlaanderen om hun beleid omtrent preventie van ondervoeding verder u

...
 
 

Facebook